Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τα σχόλια δικά σας!!!

Πρωτοφανής επίθεση της Χρυσής Αυγής με ύβρεις κατά του Παπούλια

«Δεν σχολιάζουμε τίποτα. Η Χρυσή Αυγή ας κάνει ό,τι θέλει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε ότι αρνείται να δεχθεί ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σε έναν λαό». Αυτή ήταν η απάντηση κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στην πρωτοφανή, για πολιτικό κόμμα, ανακοίνωση γεμάτη ύβρεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η
Χρυσή Αυγή (η οποία να σημειωθεί ήταν και αυτή προσκεκλημένη - όπως άλλωστε όλα τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή- στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν προσήλθε) επιτίθεται με σκληρούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Κ. Παπούλια, τον οποίο χαρακτηρίζει «ξεπουλημένο πολιτικό και προδότη». Ειδικότερα, αναφέρει: «Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δεν φταίει ο φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην "ευγενή τάξη" των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ΄ επίφαση δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Προαναγγέλλει μάλιστα ότι στο μέλλον θα αρνείται οποιαδήποτε «κοινωνική συναναστροφή» με αυτούς που ευθύνονται για τον διασυρμό της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν σχολιάζει ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, αλλά επιμένει, αυτό που είπε είπε και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: «Προσωπικά, αρνούμαι να δεχτώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ΄ έναν λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά».

Ανακοίνωση του ΠαΣοΚ

«Η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Για ακόμη μια φορά καθίσταται αναγκαία η συγκρότηση  ενός ισχυρού μετώπου από το συνταγματικό τόξο των πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας».
Πηγή http://www.tovima.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: